KEVÄISIÄ Ruokakuvia

Sitruunankeltainen, sitruunaperhosenkeltainen. Kevät nostaa esiin talven ajan pinon alimmaisena olleet värit. Nyt on keltaisen värin aika!

Ruokakuvia sitruunapiirakasta keväisellä tunnelmalla. Valokuva.

Kaikki keltaisen sävyt eivät tietenkään sykähdytä. Mutta se sitruunaperhosenkeltainen, joka on sävytysvaiheessa ehkä kurkistanut hiukan myös limenvihreään purkkiin saadakseen itselleen juuri sen oikean sävyn. Raikas ja heleä. Muistan eräissä linnan juhlissa tuijottaneeni ihastuneena erästä sitruunankeltaisen väristä iltapukua, joka sopi täydellisesti kantajansa tummiin hiuksiin ja kuulaaseen ihoon. Se oli yksinkertaisesti ihana. Käytän sanaa ihana, vaikka startup-valmennuksessa annettiinkin tiukkaa noottia, ettei sanaa ihana pidä käyttää bisnesmaailmassa. No nyt voin sanoa, että ihana. Ihanan ihana.

Sitruunapiirakka. Torta con mascarpone e limone. Löysin reseptin Calabrian ja Sisilian keittiön herkkuja esittelevästä keittokirjasta. Ja kun pääsiäiseenkin on enää noin kuukausi aikaa, niin on aika herkutella keltaisella värillä. Ja vähän myös sitruunapiiraalla. Siitä keittokirjasta on vielä useampi resepti odottamassa kokeilua, joten italialaisia ruokia on odotettavissa!

Kuvissa olevat lautaset hankin kierrätettynä. Niiden varjoista tulee kuvio, johon ihastuin heti nähdessäni lautaset. Ja ne toimivatkin kuvauksissa juuri sillä tavalla, kuin olin ajatellut. Myös kaikki muut kuvissa olevat astiat on hankittu kierrätettynä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *